Snikpremiere: Storserien Lykkeland
Sep
26
6:00 PM18:00

Snikpremiere: Storserien Lykkeland

Sal 2 kl 18.00 - 19.00

Storsatsinga «Lykkeland» skildrer dramaet bak det norske oljeeventyret og har kostet rundt 100 millioner kroner. Serien har allerede vunnet to gjeve priser under seriefestivalen Canneseries. Nå kan du bli blant de første som får se første episode av storsatsinga! Du får også møte skuespillerne Pia Tjelta og Amund Harboe samt regissør Petter Næss.

View Event →
Mens vi venter på siste sesong av Game of Thrones
Sep
26
6:00 PM18:00

Mens vi venter på siste sesong av Game of Thrones

Sal 1 kl 18.00 - 18.45

Regissør Jeremy Podeswa står bak noen av de mest omtalte episodene i HBO-serien Game of Thrones' historie, blant annet sesongfinalen «The Dragon and the Wolf». Tidligere i år ble han nominert til Emmy for jobben sin der. Prisen deles ut i midten av september, så kanskje får vi en fersk Emmy-vinner på scenen for å fortelle oss om hvordan det er å jobbe med verdens soleklart mest populære tv-serie for tida. Han gir også noen hint om hva vi kan vente oss fra den åttende og siste sesongen. Gå ikke glipp av dette!

View Event →
Trailerfest med Per Sundnes
Sep
26
6:00 PM18:00

Trailerfest med Per Sundnes

Sal 3 kl 18.00 - 18.45

Superentusiast og serienerd Per Sundnes, Norges svar på Graham Norton, presenterer nye og spennende prosjekter fra det norske dramamiljøet – rett fra klipperommet. Her vil du være først ut til å få se smakebiter og trailere fra neste års store norske seriesatsinger. Lurer du på hvilke norske serier du burde få med deg i 2019? Da er dette stedet å være.

View Event →
Snikpremiere: Oljefondet
Sep
26
7:00 PM19:00

Snikpremiere: Oljefondet

Sal 3 kl 19.00 - 19.45

Oljefondet beskrives som en «dramedy» om forvaltningen av den norske nasjonalformuen. Er Viasats nye satsing en ufrivillig oppfølger til NRKs Lykkeland? Hvordan har de jobbet for å lage komikk ut av pengeforvaltning? Og hvordan har filmregissør Harald Zwart med lang Hollywood-cv mestret overgangen til det norske serieformatet? Få alle svarene når du møter Zwart sammen med hovedrolleinnehaver Thomas «Fingern» Gullestad. Du får også se første episode av serien.

View Event →
Work in progress: Heimebane 2
Sep
26
7:00 PM19:00

Work in progress: Heimebane 2

Sal 1 kl 19.00 - 19.45

Første sesong av NRKs dramaserie Heimebane ble elsket av både folket og kritikerne, og skapte heftig debatt rundt kvinner som fotballtrenere på toppnivå. Serieskaper Johan Fasting, produsent Vilje Kathrine Hagen og skuespiller Morten Svartveit forklarer hvorfor sesong to av suksessen vil overgå den første. Du får også bli først ut til å se klipp fra den nye sesongen. Er du Heimebane-fan må du få med deg dette!

View Event →
Studio 2 presenterer: Karakterene vi elsker
Sep
26
7:00 PM19:00

Studio 2 presenterer: Karakterene vi elsker

Sal 4 kl 19.00 - 19.45

Unge lovende-skaper Siri Seljeseth og to andre aktører fra seriebransjen (navn TBA) har laget hver sin topp tre-liste. Hvem er deres favorittkarakterer fra tv-serier – og hvorfor nettopp disse? Bli med når NRK P2s kulturmagasin Studio 2 inviterer til livesesjon med radioopptak! Moderator er Turi Grønbech, programleder i NRK P2.

View Event →
Snikpremiere: Kielergata
Sep
26
7:15 PM19:15

Snikpremiere: Kielergata

Sal 2 kl 19.15 - 20.15

Kielergata er TV 2s store dramasatsing høsten 2018. Serien handler om Jonas, spilt av Thorbjørn Harr. Han er bosatt i Kielergata i den søvnige småbyen Slusvik, også kjent som Skandinavias minst kriminelle sted. Her er alt fryd og gammen, Jonas har stiftet familie, ingen gjør en flue fortred. Men for Jonas, med sin mørke fortid, er dette det perfekte skjulested. Dramathrilleren får førpremiere under seriedagene, og du får møte serieskaper Patrik Syversen samt skuespillerne Thorbjørn Harr og Ylva Angelina Lyng Fuglerud. 

View Event →
Å leve i ville Westworld
Sep
26
8:00 PM20:00

Å leve i ville Westworld

Sal 3 kl 20.00 - 20.45

Hasse Hope møter Ingrid Bolsø Berdal

Vi har siden oppstarten av Nordiske seriedager prøvd å få Westworld-stjernen Ingrid Bolsø Berdal til festivalen vår, og i år kommer hun! Endelig skal vi få høre alt om hva som skjer på Westworld-settet, hvordan hun fikk rollen og hvordan det er å jobbe med stjerneregissør Jonathan Nolan i dette rare, men fantastiske universet der western møter science fiction. Moderator Hasse Hope.

View Event →
Making a Murderer fra den andre siden
Sep
26
8:00 PM20:00

Making a Murderer fra den andre siden

Sal 4 kl 20.00 - 20.45

True crime-serien Making a Murderer ble en enorm hit i 2015, men fortalte historien hovedsakelig fra Steven Avery og hans families side. Det førte til kritikk mot serieskaperne. Nå vil den amerikanske regissøren og produsenten Shawn Rech veie opp ved å fortelle historien sett fra politiet og rettsapparatets side i dokumentaren Convicting a Murderer. Serieskaper Shawn Rech møter Asbjørn Slettemark for å fortelle om hvordan han har jobbet. Du blir også blant de første i Europa til å se de første klippene fra den nye serien!

View Event →
Hemmeligheten bak verdens største sitcom
Sep
26
8:00 PM20:00

Hemmeligheten bak verdens største sitcom

Sal 1 kl 20.00 - 20.45

Thomas Giertsen møter Friends-skaper Marta Kauffman

Til tross for at Friends gikk av lufta i 2004, klarer vi ikke å gi slipp på den og den får fremdeles nye fans over hele verden. Hvorfor er det så mange 20-åringer som ønsker å streame en 20 år gammel serie om en gjeng i 20-årene som henger i en kafé? Og hvordan var det å følge opp suksessen med Emmy-nominerte Grace and Frankie? Vi har tusen spørsmål til Marta Kauffman når hun kommer til Nordiske seriedager for å dele av sin kunnskap. Du vil vel ikke gå glipp av det? Moderator er Friends-fanatiker Thomas Giertsen.

View Event →
Verdenspremiere (!) på Le Bureau
Sep
26
8:30 PM20:30

Verdenspremiere (!) på Le Bureau

Sal 2 kl 20.30 - 21.15

Bli blant de første som får se sesong fire av Europas svar på Homeland! Mange har blitt dratt med inn i den spennende og uforutsigbare verdenen til den franske spionserien de siste årene. Hva vil skje i sesong fire? Begynner vi der forrige sesong sluttet? Får vi svar på hva som skjer med Malotru og Nadia? Svarene får du når Le Bureau har eksklusiv verdenspremiere under Nordiske seriedager 2018.

View Event →
Side om side live: One night only
Sep
26
9:30 PM21:30

Side om side live: One night only

Røverstaden kl 21.30 - 22.15

Skuespillerne fra Side om side samles i sofaen og snakker ut! Blogger og forfatter Linnéa Myhre er seriens største fan og spør om alt hun lurer på – og litt til. Side om side er en megasuksess for NRK TV, og nå kan du endelig få sjansen til å få svar direkte fra skuespillerne og serieskaperne om alt du lurer på. Du møter Jon Almaas, Steinar Sagen, Tore Sagen, Vidar Magnussen, Hans Morten Hansen, Henriette Marø, Marit Åslein og Sigmund Falch. Ikke gå glipp av dette!

View Event →
Serie-Kahoot med Einar Tørnquist
Sep
26
10:15 PM22:15

Serie-Kahoot med Einar Tørnquist

Røverstaden kl 22.15 - 23.00

Serienerd og quizlegende Einar Tørnquist byr på tricky og morsomme spørsmål fra serienes verden. Her får du vite om du kan kalle deg en ordentlig serienerd eller om du bør bruke høsten på å se deg opp. Vinneren kan vente seg en kul overraskelse.
 

View Event →
Prøv NRK TVs selfiekabinett!
Sep
26
to Sep 27

Prøv NRK TVs selfiekabinett!

Vika kino hele festivalen

Har du drømt om å bli en del av førsteelleveren i Heimebane? Å traske rundt i idylliske Granli med gjengen fra Side om side? Eller å rulle gatelangs med crewet i SKAM? NRK TVs selfiekabinett gir deg muligheten.

Stig inn i kabinettet, velg din favorittserie, smil til kamera - og få det endelige resultatet sendt til din mobil. Selfiekabinettet vil stå tilgjengelig i foajeen på Vika kino under hele festivalen.

View Event →