Rikets tilstand ved Arne Berggren og Trine Skei Grande
Sep
27
9:00 AM09:00

Rikets tilstand ved Arne Berggren og Trine Skei Grande

Sal 1

Det er tid for å løfte blikket før det braker løs. Forfatter, serieskaper og produsent Arne Berggren tar pulsen på norske serieskapere, tv-kanalene og seriebransjen akkurat nå. Hvordan går det egentlig? Hvis vi skal være helt ærlige? Og hva mener regjeringen om de nye seriene?  Arne holder saksen før kulturminister Trine Skei Grande klipper snora og åpner Nordiske Seriedager. Har hun forresten noen "guilty pleasures" på seriefronten? 

View Event →
Alt du vil vite om Westworld med Ingrid Bolsø Berdal
Sep
27
9:00 AM09:00

Alt du vil vite om Westworld med Ingrid Bolsø Berdal

Sal 2

Vi har siden oppstarten av Nordiske seriedager prøvd å få Westworld stjernen Ingrid Bolsø Berdal til festivalen vår, og i år kommer hun! Endelig skal vi få høre alt om hva som skjer på Westworld settet, hvordan fikk hun rollen og hvordan er det å jobbe med stjerneregissør Jonathan Nolan i dette rare, men fantastiske universet der western møter Science Fiction. 

View Event →
Making a Murderer sett fra den andre siden
Sep
27
10:45 AM10:45

Making a Murderer sett fra den andre siden

Sal 2

Making a Murderer er uten tvil en av de mest omtalte og fascinerende true crime-historiene fra det siste tiåret. Da dokumentaren om Steven Avery og hvordan han kan ha blitt utsatt for justismord ble sluppet på Netflix i desember 2015, ble den raskt en sak på alles lepper. Og alle lurte på: er han skyldig eller er han uskyldig dømt?

Making a murderer fokuserte hovedsakelig på å fortelle historien fra Steven Avery og hans families side, noe serieskaperne har fått kritikk for. Nå vil den amerikanske regissøren og produsenten Shawn Rech veie opp den ensidige fokuseringen med å fortelle historien sett fra politiet og rettsapparatets side i en ny dokumentar, Convicting a murderer. Rech kommer til Nordiske Seriedager for å fortelle om hvordan han har jobbet. Her vil han også ha Europapremiere på de første klippene fra serien.

View Event →
Friends - what's not to like?
Sep
27
3:00 PM15:00

Friends - what's not to like?

Sal 1

Til tross for at serien gikk av lufta i 2004, klarer vi ikke å gi slipp på den og den får fremdeles nye fans over hele verden. Hvorfor er det så mange 20-åringer som ønsker å streame en 20 år gammel serie om en gjeng i 20-årene som henger i en café? 
Vi har en million spørsmål til Marta Kauffman når hun kommer til Nordiske Seriedager for å dele av sin kunnskap. Du vil vel ikke gå glipp av det?

View Event →
Alt du trenger å vite om musikkrettigheter
Sep
27
3:00 PM15:00

Alt du trenger å vite om musikkrettigheter

Sal 3

Bare stor i Norge, eller planlegger du en tv-serie som skal ta hele verden med storm? Hva med musikken? Må du kjøpe verdensrettighetene til denne før du starter, i tilfelle det blir eksport? Eller kan du vente? Hva må du aller først tenke på her hjemme? Hva gjelder ute? Og hvilke feil er greit å unngå? Her får du noen nyttige tips.

Ved Lars Lønne, spesialrådgiver i musikkrettigheter i juridisk avdeling i NRK, og Kai Robøle, leder av Musikkforleggerne i Norge og leder i ARM (Artic rights management)

View Event →
Sep
27
3:45 PM15:45

Mens vi venter på siste sesong av Game of Thrones

Sal 2

Jeremy Podeswa har regissert noen av de mest omtalte episodene i Game of Thrones. Han orkestrerte blant annet sesongfinalen «The Dragon and the Wolf» og ingen av oss glemmer vel siste scene der The Night King – Kongen av Hvitvandrerne ridende på en zombieversjon av dragen Viseryion  brenner ned Is-muren som har stått i tusenvis av år og beskyttet menneskenes rike mot de døde.

View Event →