Nordiske Seriedager
IngridGIF05.gif

unikt publikums- og bransjetreff

Fjorårets Nordiske Seriedager ble en suksess, og samlet rundt 1.300 publikummere og bransjeaktører. 26. og 27. september er festivalen tilbake – denne gang på Vika kino og på det nye kulturstedet Røverstaden!

Nordiske Seriedager er en todagers festival bestående av en publikumskveld onsdag 26. september på Vika kino og Røverstaden og en fagdag torsdag 27. september på Vika Kino. Fagdagen avsluttes med en skikkelig feiring av bransjen med bankett, award og fest i klubben på Røverstaden rett ved kinoen.

Billetter til arrangementene må kjøpes separat. Det vil si at billetten til fagdag ikke sikrer deg inngang til publikumskveld og vice versa. Man kan ha stor glede av å være til stede på begge arrangementer.

Håper vi ses!

profiler

Du møter skuespillere, regissører, produsenter, serieskapere, foredragsholdere og noen av TV-bransjens største profiler.

Collage03.gif

Historien bak

Nordiske Seriedager er en to dagers festival og konferanse hvor nordiske TV-serier står i fokus. Festivalen samler kremen av serienerder og folk både foran og bak kamera i nordisk TV-bransje. 

Du møter noen av Skandinavias mest aktuelle skuespillere, opplever spennende foredrag med flere av TV-bransjens største profiler, ser eksklusive førpremierer av høstens heteste nye TV-serier, og ikke minst får du henge med andre serieentusiaster. 
 
På programmet står det både paneldebatter, sceneintervjuer og foredrag med noen av den nordiske TV-bransjens største profiler. 

Årets arrangement går av stabelen 26. og 27. september.

Nordiske Seriedager ble arrangert for første gang høsten 2016, og er et samarbeid mellom Aftenposten, NRK, TV2 og Norsk Filminstitutt.

Vika kino

I år vil Vika kino og Røverstaden være årets venuer

VikoKino.gif

På programmet

 

MENS VI VENTER PÅ SISTE SESONG AV GAME OF THRONES // Onsdag Torsdag

Jeremy Podeswa har regissert noen av de mest omtalte episodene i Game of Thrones. Han orkestrerte blant annet sesongfinalen «The Dragon and the Wolf» og ingen av oss glemmer vel siste scene der The Night King – Kongen av Hvitvandrerne ridende på en zombieversjon av dragen Viseryion  brenner ned Is-muren som har stått i tusenvis av år og beskyttet menneskenes rike mot de døde.


Alt du vil vite om Westworld // Onsdag Torsdag

Vi har siden oppstarten av Nordiske seriedager prøvd å få Westworld stjernen Ingrid Bolsø Berdal til festivalen vår, og i år kommer hun! Endelig skal vi få høre alt om hva som skjer på Westworld settet, hvordan fikk hun rollen og hvordan er det å jobbe med stjerneregissør Jonathan Nolan i dette rare, men fantastiske universet der western møter Science Fiction. 


Skaperen av Friends //  ONSDAG + TORSDAG

Til tross for at serien gikk av lufta i 2004, klarer vi ikke å gi slipp på den og den får fremdeles nye fans over hele verden. Hvorfor er det så mange 20-åringer som ønsker å streame en 20 år gammel serie om en gjeng i 20-årene som henger i en café? 
Vi har en million spørsmål til Marta Kauffman når hun kommer til Nordiske Seriedager for å dele av sin kunnskap. Du vil vel ikke gå glipp av det?


Making a Murderer sett fra den andre siden // Onsdag + Torsdag

Making a Murderer er uten tvil en av de mest omtalte og fascinerende true crime-historiene fra det siste tiåret. Da dokumentaren om Steven Avery og hvordan han kan ha blitt utsatt for justismord ble sluppet på Netflix i desember 2015, ble den raskt en sak på alles lepper. Og alle lurte på: er han skyldig eller er han uskyldig dømt?

Making a murderer fokuserte hovedsakelig på å fortelle historien fra Steven Avery og hans families side, noe serieskaperne har fått kritikk for. Nå vil den amerikanske regissøren og produsenten Shawn Rech veie opp den ensidige fokuseringen med å fortelle historien sett fra politiet og rettsapparatets side i en ny dokumentar, Convicting a murderer. Rech kommer til Nordiske Seriedager for å fortelle om hvordan han har jobbet. Her vil han også ha Europapremiere på de første klippene fra serien.


Programleder: Espen PA Lervaag  //  Torsdag

Det blir en storstilt feiring av nordisk seriebransje med bankett og fest på kvelden torsdag 27. september. Konferansier Espen PA Lervaag. Festen er inkludert i billettprisen for fagdagen